Sýr Blaťácké zlato 100 g, Jihočeské máslo 50 g, 4 pstruzi, sůl, bazalka, česnek (stroužek)
Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. Trochu je osolte. Nejsilnější část svaloviny mírně seřízněte. Tím docílíte toho, že lze filátko stočit do závitku, který pak nastojato vložte na plech vyložený pečicím papírem. Oříznuté maso překrájejte a smíchejte s nastrouhaným sýrem a směs rozdělte do připravených závitků. Troubu předehřejte na 200 °C a v ní pak pečte závitky asi 5 minut. Mezi tím změklé máslo třete s prolisovaným česnekem, posekanou bazalkou a trochou soli a takto ochucené máslo pak rozdělte na jednotlivé závitky a pokračujte v pečení další tři minuty. Pstruhy ihned po upečení podávejte nejlépe se zeleninou a vařenými bramborami.