150 g rajčat, 150 g salátových okurek, 150 g paprik, 100 g oliv, 50 g sýru s bílou povrchovou plísní (Hermelín), 50 g tvrdého sýru, 50 g balkánského sýru (Feta), sůl, třtinový tmavý cukr, ocet, olivový olej, provensálské koření, pepřové koření
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Cukr, ocet a sůl krátce svařte, přičemž počítejte se dvěma díly octa a jedním dílem třtinového cukru a trochou soli, přidejte provensálské koření a nechte zchladit. Zeleninu doplňte okapanými olivami a vše přelijte dresinkem a olejem. Vložte do olejem vytřené zapékací misky a na povrch salátu rozložte plátky sýrů. Zapékejte jen krátce, tak aby se salát zahřál a sýry zčásti roztekly.