800 g vepřové plece nebo krkovice,
1 cibule,
1 červená paprika,
1 PL mouky,
1 PL mleté papriky,
2 PL rajčatového protlaku,
3 bobkové listy,
8 kuliček pepře,
6 kuliček nového koření,
100 ml smetany 33%,
špetka muškátového oříšku,
1 PL sádla,
sůl,
pepř.
Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.
Orestované maso vyndáme z hrnce a na výpeku zarestujeme cibuli a červenou papriku nakrájené na kostičky.
Když máme zarestováno, zaprášíme hladkou moukou a zlehka ji zpražíme.
Následně zaprášíme mletou paprikou a také ji zpražíme.
Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, zalijeme půllitrem vody, zastrouhneme muškátovým oříškem, vrátíme maso do hrnce, přidáme v sítku koření, přiklopíme a vaříme maso do měkka.
Měkké maso vyndáme, omáčku rozmixujeme, přidáme smetanu, dobře rozmícháme, vrátíme maso a necháme ještě 10 minut provařit.
Kdo má rád pikantní, tak může přidat i mletou pálivou papriku dle chuti.