200 g pohanky,
500 g uvařených brambor od včera,
1 cibule,
4 stroužky česneku,
2 PL sádla,
400 g uzeného masa,
hrst majoránky,
hrst nasekané petrželky,
1 ČL drceného kmínu,
sůl,
pepř.
Pohanku uvaříme podle návodu a přidáme ji do hrnce k uvařeným bramborám od včera.
Na lžíci sádla orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a uzené maso nakrájené na kostičky.
Směs masa s cibulí přidáme do hrnce k bramborám a pohance, dále přidáme nadrcený česnek, kmín, majoránku, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.
Směs rozendáme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut.
Ke Kontrabáši nejlépe chutná salát z kysaného zelí nebo prostě jen kyselá okurka.