Těstovinový salát Miláno

Seznam přísad

Pro 6 osob: příprava 60 minut 

 

 

350 g suchých těstovin, 250 g
drcených rajčat, 80 g nakládaných
oliv, 170 g řapíkatého celeru, svazek
jarní cibule, 70 g sušených rajčat bez
oleje, 40 g nakládaných kapar, 60 g parmazánu,
lístky rukoly, polníčku, špenátu a podobně, sůl,
balsamikový ocet, pepř, cukr, panenský olivový
olej, citronová šťáva 

Postup přípravy

 

Je nemálo způsobů, jak chutně připravit vydatný salát z předem uvařených těstovin.
Zkuste jako základ pro ochucení použít drcená rajčata. 

Těstoviny vařte ve výrazně osolené vodě doměkka. Uvařené sceďte, propláchněte studenou
vodou a nechte okapat. Poté je dostatečně pokapejte citronovou šťávou a trochu
osolte. 

Řapíkatý celer nakrájejte na drobné plátky či kousky a spařte je vroucí vodou z těstovin.
Po dvou minutách celer přelijte studenou vodou. Cibuli nakrájejte na drobné kousky, vložte
ji do oleje se špetkou soli a důkladně ji v oleji prošlehejte, aby pustila šťávu. Pak přidejte
drcená rajčata, balsamikový ocet, případně trochu cukru a soli. Tuto ochucovací směs doplňte
posekanými olivami, sušenými rajčaty a zchlazeným spařeným celerem. Nakonec
přidejte kapary a rukolu a směs teprve před podáváním promíchejte s těstovinami. Podávaný
salát postrouhejte parmazánem.