Tatarák

Seznam přísad

500 g falešné svíčkové,

2 šalotky,

2 žloutky z čerstvých vajec,

2 ČL kvalitního kečupu,

2 ČL worcesterové omáčky,

1 PL francouzské hořčice,

špetka chilli,

1 ČL mletého kmínu,

1 PL slunečnicového oleje,

sůl,

pepř.

Topinky

8 krajíců chleba,

4 stroužky česneku,

olej.

Postup přípravy

 Maso důkladně očistíme, zbavíme všech blanek a najemno nameleme.

Do masa přidáme najemno pokrájenou cibuli, žloutky, kečup, worcester, hořčici, chilli, kmín a olej, osolíme a opepříme.

Důkladně vše promícháme a dáme na topinku potřenou česnekem.

Rozpálíme pánev a rozehřejeme větší vrstvu oleje.

Krajíčky chleba rozkrojíme na poloviny a opékáme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda.

Následně odkládáme na papírové utěrky, aby se nám z topinek odsál přebytečný tuk.