Suroviny:500 g kachních žaludků, 300 g kořenové zeleniny, 150 gbrokolice a květáku, 100 g pórku, 80 g cibule, ……
Fazolové lusky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Čistéhřiby drobně pokrájejte a dejte je na polovinu ……
Z mléka, vajec, mouky a soli ušlehejte řídké těsto. Tonechte patnáct minut odstát a poté z něho ……
Kachní stehna osolte, pokmínujte a dejte lehce podlité vodoupéct do trouby na jednu hodinu při teplotě 140 °C. ……
Vejce a žloutky třete spolu s cukrem do pěny, přimíchejtemed a rozpuštěné máslo, nakonec i mleté ……
Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny, pak přidejte rozpuštěnémáslo, potom tvaroh, vaječný likér a rum. ……
Kuřecí špalíky vykostěte, svaly na několika místechnařízněte a osolte a lehce posypte grilovacím kořením. ……
Filety z candáta podle velikosti případně naporcujte aosolte. Kůži na několika místech šikmo nařízněte a obalte ……
V rendlíku nebo kastrůlku, který půjde vložit do vodnílázně, rozmíchejte v zeleninovém vývaru želatinu, ……
Rohlíky nebo veku nakrájejte na menší kostky, ty nasuchoopečte v troubě a ještě teplé je promíchejte ……
Cukety, nejlépe menší mladé, nakrájejte na stejnoměrné většíkousky a zprudka je opečte na pánvi v oleji. ……
Jehněčí kýtu protkněte tenkými plátky česneku a snítkamibylinek, vemněte do ní sůl, přelijte ji rozpuštěným ……
Bílé fazole důkladně rozmixujte spolu s kysanou smetanou atrochou soli na hladkou pastu. Tento základ pak doplňte drobně ……
Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanourutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý ……
Srnčí hřbet odblaňte a očistěte, protkněte po celé délceslaninou a osolte. Nakrájenou kořenovou zeleninu ……
Z másla, mouky a cukru vytvořte nejprve tradiční drobenku(posypku). Jednu třetinu z ní si dejte stranou a do ……
Filety ze sumce nakrájejte na stejnoměrné kusy (30 g), tydůkladně promněte s prolisovaným česnekem, solí a mletým ……
Krkovici pokrájejte na menší kousky, stejně tak i uzený boka vše semelte. Potom osolte a okořeňte drceným ……
Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, ……
Suroviny:150 g chlebového kvasu, 100 g vařených brambor, 100 gkořenové zeleniny, 4 vejce, 40 g másla, 70 g cibule, ……
Nejprve utřete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem acitronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového ……
Omyté a na větší kusy pokrájené okurky vložte do mixéru aspolu s ostatními surovinami je rozmixujte do hladké ……
Do hrnce vložte omyté kosti, osolte je a uveďte k varu.Během pozvolného vaření přidejte předem namočené fazole ……
Tento recept je z Hané, ale najdeme ho i v jiných oblastech naší země. Očištěnou husu uvnitř důkladně ……
Na stejnoměrné kostky nakrájený vepřový bok promněte se solía trochou cukru, následně ho zalijte bílým vínem ……
Kynuté těsto připravte obvyklým způsobem a nechte ho vykynout. Hlavním rysem valašských frgálů je skutečnost, ……
Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu ……
Na sádle opékejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu. Když se po okrajích opeče, přidejte nakrájenou cibuli ……
Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče ……