Všechny suroviny smícháme v hladké těsto.Z těsta tvoříme knedlíčky pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené ……
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme a opepříme z obou stran a rozkrájíme na menší kousky.Sýr ……
Nejprve dáme vařit špagety do vroucí osolené vody.V misce rozmícháme vajíčka se žloutky a najemno nastrouhaným ……
Do rendlíku nalijeme mléko a začneme ho zahřívat.Po chvilce přisypeme krupičku, zlehka osolíme a za stálého ……
Špek nakrájíme na hranolky a našpikujeme s ním maso, které zároveň osolíme a opepříme.V hrnci rozpustíme ……
Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kusy a dáme je do misky.Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti, zakápneme ……
Červené zelí zbavíme ošklivých vrchních listů, košťálu a nakrouháme najemno.Přidáme cukr, sůl, vinný ……
Do mísy dáme sůl, pepř, majonézu, hořčici, ocet, worcester a důkladně promícháme.Přidáme na půlkolečka ……
Maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, mletou papriku, špetku muškátového oříšku, ……
Houby si očistíme a nakrájíme.Rozpustíme si máslo a dáme na něj restovat na jemno nakrájenou cibulku.Přidáme ……
Listové těsto dobře vychlaďte v lednici. Sýr nahrubo nastrouhejte a promíchejte s rozpuštěným máslem ……
Rozpuštěné máslo šlehejte s cukrem a vejci do pěny. Semletý mák zalijte vlažným mlékem, přidejte posekanou ……
Rajčata zlehka nařízněte na straně proti stopce do kříže a vnořte na chvíli do vroucí vody. Po vyjmutí je oloupejte, ……
Jehněčí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky. Drobně krájenou cibuli opékejte na sádle, až změkne. Přidejte ……
Podle tohoto receptu si připravíte velmi zajímavou variaci na tradiční opečenou klobásu. Vše je velmi jednoduché. ……
Vepřové maso důkladně promíchejte s vejci, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, solí a trochou ……
Kuřecí špalíky vykostěte, kosti dejte vařit do osolené vody.Svalovinu trochu prořežte tak, aby se rozprostřela ……
Do poloviny mouky zapracujte vejce, olivový olej a trochu soli. Tím vznikne řidší lepivé těsto, do kterého postupně ……
Rybí maso prokrájejte hustými zářezy tak, aby „zmizely“ tenké kosti. Nakrájejte ho pak na stejnoměrné porce ……
Velmi jemně nakrájenou cibuli duste velmi zvolna na másle (pozor, aby se máslo při vyšší teplotě nezačalo pálit). ……
Porce kapra osolte, lehce potřete prolisovaným česnekem a okořeňte drceným kmínem. Potom je obalte v hladké ……
Všechno sušené ovoce nejprve namočte v teplé vodě a nechte změknout (2–3 hodiny). Potom ho nakrájejte ……
V rendlíku nebo v pánvi rozpečte slaninu a přidejte k ní dozlatova osmahnout jemně nakrájenou cibuli. Pak přimíchejte ……
Stejnoměrně nakrájenou zeleninu postupně krátce osmahněte na rozpáleném oleji, rajčata jen velmi krátce. Až po opečení ……
Vejce před samotným vařením vyndejte z lednice a nechte v pokojové teplotě. Potom je vařte v osolené ……
Hrách den dopředu namočte, druhý den ho v čisté vodě vařte doměkka. V osolené vodě vařte zvolna kroupy. ……
Tvaroh, vejce, sůl, kukuřičnou krupici a škrobovou moučku důkladně promíchejte a vzniklé měkké těsto ……
Šťouchané brambory mohou mít mnoho zajímavých proměn. Jednou z nich může být kombinace, kdy na sádle opékáte ……
Králíka rozdělte na jednotlivé porce, důkladně je prošpikujte slaninou, osolte, pokmínujte a potřete kysanou ……