Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……
Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……
Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……
Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……
Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……
Tento exotický salát připravíte snadno i z našich surovin. Mrkev a celer očistěte a poté spařte vroucí ……
Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté ……
Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte ……
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky, cibuli nadrobno a tvarůžky na nudličky nebo je nahrubo nastrouhejte. ……
Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku ……
Z jednoho základního těsta vytvoříte čtyři zajímavé sušenky s výraznou chutí. Vejce a žloutky třete nebo ……
Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložíte trochu másla promíchaného ……
Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový ……
Z mouky, vloček, vajec, cukru, mléka a dalších přísad zamíchejte těsto, to rozetřete na pomaštěný nebo pečicím ……
Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové ……
Červenou řepu důkladně očistěte a omyjte a dejte zvolna vařit do mírně osolené vody. Podle velikosti ……
Na troše oleje osmahněte rýži. Lepší pro tuto úpravu je rýže kulatozrnná, lepivá. Když se rozehřeje, zalijte ……
Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte ……
Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. ……
Jihočeské máslo rozpusťte a nechte v něm lehce zkaramelizovat cukr, po zchladnutí přimíchejte mléko a 2/3 ……
Polentu uvařte v mléce s máslem, grilovacím kořením, zázvorem a solí na hustou kaši. Tu rozetřete na vymaštěný ……
Den předem namočte hrách, nechte ho nabobtnat a následující den hrách vařte v rybím vývaru nebo v čisté ……
Bílé a máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu druhý den slijte a luštěniny vařte každou ……
Část jahod (polovinu) rozsekejte spolu s mátou a promačkejte s cukrem. Doplňte je jahodovým sirupem a vložte ……
Ječné kroupy vařte pozvolna v osolené vodě, až změknou. Na pánvi rozškvařte slaninu nakrájenou na drobné ……
Pstruhy prořízněte uvnitř podél páteře až ke hřbetu a důkladně je nasolte včetně kůže a nechte v chladu ……
Kuřecí maso nasekejte nebo jemně semelte a potom vymíchejte spolu se smetanou, solí a provensálskýmkořením ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři díly a každý z nich rozválejte na tenký plát s tím, ……
Z mouky, cukru, másla, vanilky, citronové kůry a vajec uhněťte pevné těsto. To nechte v lednici zabalené ……