Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu ……
Na sádle opékejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu. Když se po okrajích opeče, přidejte nakrájenou cibuli ……
Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče ……
Záleží jen na vás, na jaké kousky, nudličky či tvarynakrájíte jednotlivé suroviny. Důležité je vytvořit si ochucovací ……
Na Valašsku i jinde na Moravě vaří takzvanou „trnkovou omáčku“ ze švestkových povidel a podávají ……
Vejce šlehejte spolu s cukrem do bělavé pěny. Vmíchejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou kůru a tuzemák. ……
Nejprve do vroucího ovarového vývaru nasypte pohanku anechte ji 15 minut spařit. Cibulku osmahněte na sádle do zlatova. ……
Tradiční podkrkonošské jídlo v době, kdy rostou houby. Drbačky jsou v podstatě bramborové halušky připravené ……
Rychlý a jednoduchý koláč může mít více variací podle druhůpoužitého sýru. Listové těsto rozválejte ……
Tento salát lze podávat jak studený, tak i teplý, neboť většina surovin se zprudka opékána oleji. Základem ……
Starodávný koláč připravovaný často z jáhel a jiných předemuvařených obilnin se dodnes peče ……
Čočku nechte předem namočit a poté ji vařte s posekanýmisušenými houbami, ovesnými vločkami a trochou ……
Dýni zbavenou vláknitého středu s jádry najemno nastrouhejte včetně slupky. Na mírném tepleji duste s máslem, ……
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu rozmixujte spolu s kysanou smetanou, česnekem, citronovou šťávou, cibulkou, ……
Sušené houby dopředu namočte, a až změknou, pokrájejte je a krátce povařte s kmínem a solí. V hrnci ……
Řízku obalenému v těstě na bramborák se říká na Moravě „Ondráš“. Nastrouhejte syrové brambory ……