Špekáčky vázané 600 g, cibule 150 g, papriky sterilované 350 g, drcený kmín, sůl, ocet, bobkový list, celý pepř
Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí nařezat špekáčky podélně na čtvrtky a pozvolna je spolu s cibulí a kmínem v troubě na pekáčku rozpéci. Až v závěrečné fázi přidejte ke špekáčkům sterilované papriky, a to včetně sladkokyselého nálevu. Ten si předem z paprik slijte a předem v něm povařte bobkový list a celý pepř. Podle chuti ho můžete ještě zvýraznit octem, solí a případně přiostřit papričkou. Samozřejmě, že můžete použít na přípravu i papriky čerstvé, které pečete společně se špekáčky a cibulí, a zvlášťsi svaříte sladkokyselý lák, kterým celé dílo zalijete a na závěr podusíte.