Suroviny:
800 g hovězího masa na guláš, 130 g cibule, 60 g sádla, 70 g rajčatového protlaku, sůl, drcený kmín, pepř, sladká paprika, majoránka, 100 g nakládané papriky, 180 g paprikové klobásky, 60 g cibule na ozdobu a 6 chlebových dalamánků
Pro 6 osob: příprava 90 minut
Předem si uvařte klasický hovězí guláš. Dbejte na to, aby se dobře opekla cibule dohněda a mletou papriku jen kratičce v základu zapěňte, aby nezhořkla. Maso duste velmi zvolna na základu spolu s rajčatovým protlakem a mírně podlité. Před podáváním seřízněte vršky dalamánků a vnitřek vydlabejte. Chlebovými drobky zahustěte guláš, dalamánky rozpečte v troubě.Do guláše ještě vložte rozpečenou klobásku, sterilované papriky nebo papričky, majoránku a pomelte jej pepřem. Guláš vlijte do rozpečeného chleba a ozdobte plátky syrové cibule.