400 g těstovin (špaget), 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, 100 ml smetany, 30 g másla, sezamové a lněné semínko, 100 g kořenové zeleniny, sůl, muškátový oříšek nebo květ.
Na omáčku: 70 g cibule, konzerva loupaných rajčat, sůl, dobromysl, bobkový list, čerstvě mletý pepř, olej, třtinovýcukr a balsamikový ocet.
V dostatečně osolené vodě uvařte těstoviny, vařené propláchněte a nechte okapat. Formu nebo formičky vymažte máslem a vysypte sezamovým a lněným semínkem. Do formy pak vložte těstoviny zamíchané se strouhaným sýrem. Na zbytku másla poduste na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, zalijte ji smetanou a přidejte rozšlehaná vejce, muškátový květ nebo strouhaný oříšek a sůl. Touto směsí zalijte těstoviny a pečte je v troubě stejně jako zapékané těstoviny. Jemně pokrájenou cibuli osmahněte na oleji, přidejte překrájená rajčata včetně nálevu, sůl, koření, trochu octa případně i cukru a vše duste až omáčka zahoustne. Omáčku pak podlévejte pod zapečené těstoviny.