Celé kuře, sůl, muškátový květ, sladká lahůdková paprika, olej, 80 g cibule, lněné semínko, 250 ml smetany, instantní jíška, hladká mouka
Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový květ, trochu sladké papriky a 100 ml smetany. Vše důkladně vymíchejte a uložte do lednice. Z kuřecích kostí a ořezu uvařte silný, mírně osolený vývar. V kastrolu osmahněte do zlatova cibuli na oleji, přisypte papriku a hned jak zapění, zalijte vývarem. Asi deset minut zvolna vařte, následně zahustěte jíškou a potom zjemněte smetanou. Hotovou omáčku pak přeceďte přes husté sítko. Sekané kuřecí maso rozdělte na stejnoměrné válečky, obalte v hladké mouce a lněném semínku a pečte zvolna na oleji v pánvi. Upečené kousky pak přelévejte nebo podlévejte omáčkou a podávejte s těstovinami, rýží a podobně. Pro doplnění o zajímavou chuť můžete na suché rozpálené pánvi opražit lněné semínko. Díky tomu zavoní a příjemně chutná.