500 g červených paprik, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, vinný ocet, olivový olej, směs pepřů, 100 g prorostlé slaniny či klobásky, 200 g kuřecích prsíček
Syrové papriky v běžných salátech bývají tvrdé a bez valné chuti. Teprve když se opečou, získají unikátní nasládlou chuť a silně zavoní.
V troubě nebo přímo nad grilem nejprve papriky krátce a intenzivně opečte. Vůbec nevadí, když jim naskákají pečením puchýře a slupka třeba i trochu zčerná. Opečené pak nechte na několik minut zapařit v uzavřeném mikroténovém sáčku. Pak totiž půjdou dobře oloupat. Následně je odjádřete a očistěte a potom nakrájejte na libovolné kousky. Do misky vložte jemně pokrájenou cibuli, několik plátků česneku, vinný ocet, olej, sůl a vše důkladně promíchejte nebo ušlehejte. Touto zálivkou pak ochuťte papriky a dále je doplňte rozpečenou slaninou nebo kousky klobásky a pomelte směsí pepřového koření. Jako zvláštní doplněk připravte malé špízy s kuřecím masem upečeným na grilu. Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem.