Suroviny:
Na vývar: 800 g odřezků z ryb, 60 g cibule, 150 g kořenové
zeleniny, 100 g pórku, sůl, divoké koření
Na knedlíčky: 3 rohlíky, 3 vejce, obrané maso z odřezků, 90
g polohrubé mouky, 30 g másla, 20 g bramborového škrobu, sůl, muškátový květ,
petrželová a celerová nať
Na 4 porce: příprava 90 minut
Do půldruhého litru vody vložte nejprve divoké koření
(bobkový list, jalovčinky, celý pepř, nové koření), pokrájenou kořenovou
zeleninu, pórek a cibuli, vše osolte a přiveďte k varu. Po čtvrthodině pozvolného
vaření přidejte do polévky rybí odřezky a jen při mírné teplotě, bez bublání,
je vařte 10 minut. Poté vývar sceďte a po ochladnutí oberte maso z kostí a
odřezků. Pokud do polévky budete vařit rybí hlavy, je třeba je vařit dvakrát
déle. Knedlíčky do polévky připravíte následovně. Rohlíky nakrájejte na malé
kostičky, vejce rozšlehejte spolu s moukou, škrobem, rozpuštěným máslem, solí,
muškátovým květem a posekanou natí na řídké těsto, do něho zlehka vmíchejte
pokrájené rohlíky a překrájené rybí maso z vývaru. Podle konzistence případně
vše zahustěte trochou strouhanky. Namočenýma rukama tvořte kulaté knedlíčky,
obalujte je v mouce a následně vařte v rybím vývaru nebo na páře.