300 g rybího mlíčí, 200 g mraženého hrášku, 150 ml smetany ke šlehání, 20 g želatiny, tymián, sůl,
cukr, ocet, zeleninový nebo rybí vývar (asi 300 ml), 150 ml bílého jogurtu, svazek ředkviček
Rybí mlíčí zvolna vařte v silném vývaru z rybích odřezků nebo zeleninovém vývaru. Vařené
vyjměte a nechte zchladnout. Vývar trochu odvařte (asi na 150 ml) a rozpusťte v něm želatinu.
Ve strojku či mixéru rozsekejte hrášek, přidejte smetanu, cukr, trochu soli a jemně posekaný nebo
rozemnutý tymián. Následně přimíchejte k hrášku vývar se želatinou a na kousky nakrájené mlíčí.
Směs nalijte do tvořítek (formiček) a nechte do druhého dne ztuhnout v lednici. Podávejte s bílým
jogurtem nebo kysanou smetanou doplněnou o lehce osolené ředkvičky krájené na plátky.