800 g hovězího masa,
1 cibule,
1 kus petržele,
2 ks mrkve,
100 g celeru,
6 kuliček nového koření,
8 kuliček pepře,
3 bobkové listy,
200 g rajčatového protlaku,
2 PL másla,
2 PL hladké mouky,
sůl,
pepř,
cukr,
špetka muškátového oříšku,
špetka mleté skořice.
Do hrnce dáme maso, očištěný celer, petržel, mrkev, oloupanou cibuli, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, zalijeme vodou a vaříme maso doměkka.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlerůžovou jíšku.
Na jíšku nalijeme rajčatový protlak, přidáme špetku skořice, osolíme, opepříme, zastrouhneme muškátovým oříškem, případně podle chuti dosladíme, zalijeme zhruba půllitrem vývaru z masa a důkladně rozmícháme a 20 minut provaříme.
Před podáváním maso rozkrájíme na plátky a dáme prohřát do omáčky.