250 g plnotučného měkkého tvarohu,
50 g másla,
200 g polohrubé mouky,
3 vejce,
špetka soli,
12 čerstvých jahod,
Na dodělání:
Strouhanka ze 3 rohlíků,
moučkový cukr,
plnotučný měkký tvaroh,
rozpuštěné máslo.
Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu.
Máslo rozpustíme v rendlíku.
Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků (bílky nebudeme potřebovat).
Na pracovní plochu prosejeme přes síto mouku, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, tvaroh, špetku soli a vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše zhruba na tloušťku 5 mm a rozdělíme na 12 čtverečků.
Čtvereček vezmeme do ruky, položíme na něj jahodu, zabalíme a vykoulíme knedlík.
Když máme všechny knedlíky vykoulené, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme 10 až 12 minut.
Mezitím na pánev nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji opražíme nasucho dozlatova.
Když jsou knedlíky hotové, vyndáme je z vody, obalíme ve strouhance a hned podáváme posypané cukrem, se lžičkou tvarohu a polité rozpuštěným máslem.