Listové těsto 400 g, Písecká játrová paštika 300 g, provensálské koření, 1 vejce, lněné semínko, hladká mouka na rozválení
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte na tenký plát. Z něho rádlem nařežte čtverce. V rozích každého ještě nařízněte krátké zářezy. Játrovou paštiku nakrájejte na stejnoměrné kostky, obalte je v provensálském koření a rozdělte na těstové čtverce. Okraje čtverců těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a paštiku do těsta zabalte. Snažte se přitom těsto různě stáčet, aby po upečení vypadaly taštičky zajímavě. Nakonec ještě potřete taštičky vejcem, vložte na plech pokrytý pečicím papírem a opečte jev předem vyhřáté troubě při teplotě 200 °C, podle velikosti asi deset minut. Taštičky se zapečenou paštikou lze podávat jak teplé, tak i studené, nejlépe doplněné zeleninou či ovocem.