250 g polenty (instantní kukuřičné kaše), 500 ml mléka, 50 g másla, grilovací koření, sůl, mletýzázvor, olej na opečení, 250 g máslových fazolí, 100 g cibule, 100 g slaniny, kečup, saturejka,tymián, drcený kmín, sůl
Polentu uvařte v mléce s máslem, grilovacím kořením, zázvorem a solí na hustou kaši. Tu rozetřete na vymaštěný plech a dejte přikrytou zchladit do lednice. Máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu před vařením slijte, fazole propláchněte a pak je vařte spolu s kořením (saturejka, tymián, drcený kmín) až změknou. Na pánvi rozpusťte slaninu a na ní pak osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte fazole, osolte je a podávejte doplněné kvalitním kečupem. Ztuhlou polentu nakrájejte na úhledné kousky a ty zprudka opékejte na oleji a přiložte k fazolím.