Na palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 250 g polohrubé mouky, sůl, olej na pečení.
Na náplň: 500 g kuřecích jater, 130 g cibule, 120 g slaniny, 50 g strouhanky, sůl, kmín, mletý zázvor, olej, 2 vejce, 100 ml mléka či smetany, tuk na vymazání.
Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké, řídké těsto a nechte ho čtvrt hodinu odstát. Poté z něho na minimu oleje pečte palačinky.
Jemně nakrájenou cibulku nechte osmahnout na oleji, pak přidejte nudličky slaniny, kmín a pak na malé kousky nakrájená nebo pomletá játra. Vše krátce poduste, osolte a okořeňte. Zjemněte smetanou a nakonec vmíchejte větší část strouhanky a nechte zchladnout. Pak přidejte do směsi vejce. Palačinky plňte připravenou směsí, zaviňte a skládejte do zapékací nádoby. Tu předem vymažte tukem a vysypte strouhankou. Palačinky nejprve v troubě zvolna rozpečte a pak dopékejte posypané strouhankou promísenou s trochou oleje nebo másla. Pro větší efekt můžete stočené palačinky krájet na špalíky a stavět je v zapékací míse na stojato. Podávejte s rajčatovým salátem.