Jehněčí kýtu protkněte tenkými plátky česneku a snítkamibylinek, vemněte do ní sůl, přelijte ji rozpuštěným ……
Bílé fazole důkladně rozmixujte spolu s kysanou smetanou atrochou soli na hladkou pastu. Tento základ pak doplňte drobně ……
Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanourutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý ……
Srnčí hřbet odblaňte a očistěte, protkněte po celé délceslaninou a osolte. Nakrájenou kořenovou zeleninu ……
Z másla, mouky a cukru vytvořte nejprve tradiční drobenku(posypku). Jednu třetinu z ní si dejte stranou a do ……
Filety ze sumce nakrájejte na stejnoměrné kusy (30 g), tydůkladně promněte s prolisovaným česnekem, solí a mletým ……
Krkovici pokrájejte na menší kousky, stejně tak i uzený boka vše semelte. Potom osolte a okořeňte drceným ……
Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, ……
Suroviny:150 g chlebového kvasu, 100 g vařených brambor, 100 gkořenové zeleniny, 4 vejce, 40 g másla, 70 g cibule, ……
Nejprve utřete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem acitronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového ……
Omyté a na větší kusy pokrájené okurky vložte do mixéru aspolu s ostatními surovinami je rozmixujte do hladké ……
Do hrnce vložte omyté kosti, osolte je a uveďte k varu.Během pozvolného vaření přidejte předem namočené fazole ……
Na stejnoměrné kostky nakrájený vepřový bok promněte se solía trochou cukru, následně ho zalijte bílým vínem ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu ……
Záleží jen na vás, na jaké kousky, nudličky či tvarynakrájíte jednotlivé suroviny. Důležité je vytvořit si ochucovací ……
Nejprve do vroucího ovarového vývaru nasypte pohanku anechte ji 15 minut spařit. Cibulku osmahněte na sádle do zlatova. ……
Rychlý a jednoduchý koláč může mít více variací podle druhůpoužitého sýru. Listové těsto rozválejte ……
Starodávný koláč připravovaný často z jáhel a jiných předemuvařených obilnin se dodnes peče ……
Čočku nechte předem namočit a poté ji vařte s posekanýmisušenými houbami, ovesnými vločkami a trochou ……