Recepty / Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Další recepty

Jehněčí podle Dobromily
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Jehněčí podle Dobromily

Jehněčí kýtu protkněte tenkými plátky česneku a snítkamibylinek, vemněte do ní sůl, přelijte ji rozpuštěným ……

Číst dále >

Fazolová pomazánka
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Fazolová pomazánka

Bílé fazole důkladně rozmixujte spolu s kysanou smetanou atrochou soli na hladkou pastu. Tento základ pak doplňte drobně ……

Číst dále >

Valašský jarní salát
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Valašský jarní salát

Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanourutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý ……

Číst dále >

Srnčí na smetaně
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Srnčí na smetaně

Srnčí hřbet odblaňte a očistěte, protkněte po celé délceslaninou a osolte. Nakrájenou kořenovou zeleninu ……

Číst dále >

Meruňkový koláč s kyškou
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Meruňkový koláč s kyškou

Z másla, mouky a cukru vytvořte nejprve tradiční drobenku(posypku). Jednu třetinu z ní si dejte stranou a do ……

Číst dále >

Sumec na špízu
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Sumec na špízu

Filety ze sumce nakrájejte na stejnoměrné kusy (30 g), tydůkladně promněte s prolisovaným česnekem, solí a mletým ……

Číst dále >

Plněný kapustový list
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Plněný kapustový list

Krkovici pokrájejte na menší kousky, stejně tak i uzený boka vše semelte. Potom osolte a okořeňte drceným ……

Číst dále >

Bylinkové žemlové knedlíčky
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Bylinkové žemlové knedlíčky

Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, ……

Číst dále >

Krkonošské kyselo
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Krkonošské kyselo

Suroviny:150 g chlebového kvasu, 100 g vařených brambor, 100 gkořenové zeleniny, 4 vejce, 40 g másla, 70 g cibule, ……

Číst dále >

Jahodový dort s tvarohem
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Jahodový dort s tvarohem

Nejprve utřete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem acitronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového ……

Číst dále >

Hanácká okurková polévka
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Hanácká okurková polévka

Omyté a na větší kusy pokrájené okurky vložte do mixéru aspolu s ostatními surovinami je rozmixujte do hladké ……

Číst dále >

Vojenská gulášová polévka
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Vojenská gulášová polévka

Do hrnce vložte omyté kosti, osolte je a uveďte k varu.Během pozvolného vaření přidejte předem namočené fazole ……

Číst dále >

Hanácké oškvarky
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Hanácké oškvarky

Na stejnoměrné kostky nakrájený vepřový bok promněte se solía trochou cukru, následně ho zalijte bílým vínem ……

Číst dále >

Masopustní tvarohové koblížky
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Masopustní tvarohové koblížky

Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu ……

Číst dále >

Herinkšmauz –slanečkový salát
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Herinkšmauz –slanečkový salát

Záleží jen na vás, na jaké kousky, nudličky či tvarynakrájíte jednotlivé suroviny. Důležité je vytvořit si ochucovací ……

Číst dále >

Zabijačkový prejt z Valmezu
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Zabijačkový prejt z Valmezu

Nejprve do vroucího ovarového vývaru nasypte pohanku anechte ji 15 minut spařit. Cibulku osmahněte na sádle do zlatova. ……

Číst dále >

Hradecký sýrový koláč
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Hradecký sýrový koláč

Rychlý a jednoduchý koláč může mít více variací podle druhůpoužitého sýru. Listové těsto rozválejte ……

Číst dále >

Šumavský bramborový toč
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Šumavský bramborový toč

 Starodávný koláč připravovaný často z jáhel a jiných předemuvařených obilnin se dodnes peče ……

Číst dále >

Čočková novoroční polévka
Nejlepší recepty z našich regionů 2021

Čočková novoroční polévka

Čočku nechte předem namočit a poté ji vařte s posekanýmisušenými houbami, ovesnými vločkami a trochou ……

Číst dále >