Na másle opékejte nejprve jemně nakrájenou nebo nastrouhanoukořenovou zeleninu. Když zelenina změkne a zavoní, ……
Očištěnou vepřovou panenku nakrájejte na stejnoměrnéšpalíčky. Ty osolte a obalte v hladké moucea hned ……
Na 4 porce: příprava 90 minutVepřovémaso nakrájejte na tenké pláty nebo plátky a důkladně je naklepejte paličkou.Okořeňte ……
Studené oloupané brambory nakrájejte na stejnoměrné plátkynebo kostičky. Stejně nakrájejte i v mírně osolené ……
Do půldruhého litru vody vložte nejprve divoké koření(bobkový list, jalovčinky, celý pepř, nové koření), pokrájenou ……
Vlašské ořechy nechte celé a zalijte je teplou vodou anechte hodinu stát. Z mouky, rozměklého másla, cukru, ……
Nejprve si dejte rozehřát troubu na 200 °C. Z oddělenýchbílků ušlehejte s trochou soli pevný sníh.Do něho ……
Suroviny:100 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 300 g další zeleniny(cuketa, pórek, rajčata, dýně hokaido, fazolové ……
Filet z kapra nejprve podélně rozřízněte na polovinu,případně i třetiny, a následně je překrajujte ……
Do mírně osolené a okmínované vody (popřípadě vývaru, asi500 ml) dejte vařit na menší kousky nakrájené ……
Omytou červenou řepu zabalte jednotlivě do alobalu, vložtedo trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji podle velikosti ……
Z teplého mléka, droždí, trochy cukru, soli a asi čtvrtinymouky rozmíchejte kvásek a nechte ho přikrytý ……
Králičí maso vykostěte, odblaňte a semelte spolu s fazolemi.Přidejte strouhaný sýr, vejce, na drobné kostičky ……
Nejprve si připravte cibulovou omáčku. Velmi jemněnakrájenou cibulku nechte na másle zesklovatět, pak přidejte lžíci ……
Na běžnou dortovou formu: příprava 90 minutOčištěnou a najemno nastrouhanou mrkev vložte do pánve čikastrolu ……
V dostatečně osolené vodě vařte těstoviny doměkka. Poté jepropláchněte studenou vodou, trochu okyselte octem a osolte. ……
Papriky stejnoměrně nakrájejte na nudličky nebo klínky apoté je opékejte velmi zprudka na oleji v pánvi. Stejně ……
Na troše oleje nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibulku,ztlumte teplotu a nechte v pánvi rozpustit čerstvé ……
Tučnější maso z krkovice nebo boku nakrájejte na menšíkousky a dejte ho s pokrájenou cibulí, česnekem, ……
Suroviny:500 g kachních žaludků, 300 g kořenové zeleniny, 150 gbrokolice a květáku, 100 g pórku, 80 g cibule, ……
Fazolové lusky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Čistéhřiby drobně pokrájejte a dejte je na polovinu ……
Z mléka, vajec, mouky a soli ušlehejte řídké těsto. Tonechte patnáct minut odstát a poté z něho ……
Kachní stehna osolte, pokmínujte a dejte lehce podlité vodoupéct do trouby na jednu hodinu při teplotě 140 °C. ……
Vejce a žloutky třete spolu s cukrem do pěny, přimíchejtemed a rozpuštěné máslo, nakonec i mleté ……
Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny, pak přidejte rozpuštěnémáslo, potom tvaroh, vaječný likér a rum. ……
Kuřecí špalíky vykostěte, svaly na několika místechnařízněte a osolte a lehce posypte grilovacím kořením. ……
Filety z candáta podle velikosti případně naporcujte aosolte. Kůži na několika místech šikmo nařízněte a obalte ……
V rendlíku nebo kastrůlku, který půjde vložit do vodnílázně, rozmíchejte v zeleninovém vývaru želatinu, ……
Rohlíky nebo veku nakrájejte na menší kostky, ty nasuchoopečte v troubě a ještě teplé je promíchejte ……
Cukety, nejlépe menší mladé, nakrájejte na stejnoměrné většíkousky a zprudka je opečte na pánvi v oleji. ……