Předem si uvařte klasický hovězí guláš. Dbejte na to, aby se dobře opekla cibule dohněda a mletou papriku jen kratičce ……
Suroviny:500 g uzeného masa (krkovice), 600 g oškrabaných brambor, 100 g hladké mouky, 120 g sádla, 2 vejce, 50 g bramborového ……
Tento recept je z Hané, ale najdeme ho i v jiných oblastech naší země. Očištěnou husu uvnitř důkladně ……
Kynuté těsto připravte obvyklým způsobem a nechte ho vykynout. Hlavním rysem valašských frgálů je skutečnost, ……
Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí ……
Na sádle opékejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu. Když se po okrajích opeče, přidejte nakrájenou cibuli ……
Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče ……
Na Valašsku i jinde na Moravě vaří takzvanou „trnkovou omáčku“ ze švestkových povidel a podávají ……
Vejce šlehejte spolu s cukrem do bělavé pěny. Vmíchejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou kůru a tuzemák. ……
Tradiční podkrkonošské jídlo v době, kdy rostou houby. Drbačky jsou v podstatě bramborové halušky připravené ……
Tento salát lze podávat jak studený, tak i teplý, neboť většina surovin se zprudka opékána oleji. Základem ……
Dýni zbavenou vláknitého středu s jádry najemno nastrouhejte včetně slupky. Na mírném tepleji duste s máslem, ……
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu rozmixujte spolu s kysanou smetanou, česnekem, citronovou šťávou, cibulkou, ……
Sušené houby dopředu namočte, a až změknou, pokrájejte je a krátce povařte s kmínem a solí. V hrnci ……
Řízku obalenému v těstě na bramborák se říká na Moravě „Ondráš“. Nastrouhejte syrové brambory ……