300 g eidamu 45%,
300 g hermelínu,
300 g balkánského sýra,
3 větvičky rozmarýnu,
5 stroužků česneku,
1 červená cibule,
1 PL mleté papriky (můžete i chilli),
5 bobkových listů,
10 kuliček nového koření,
2 PL octa,
olivový olej,
sůl,
pepř.
Sýry pokrájíme na stejně velké kostičky a dáme do misky.
Přidáme na plátky nakrájený česnek, na půlkolečka nakrájenou cibuli, mletou papriku, ocet, opepříme, osolíme a zalijeme 2 dcl
olivového oleje.
Vezmeme skleničky a dáme do nich rovnoměrně bobkový list, nové koření a snítku rozmarýnu.
Skleničky naplníme sýrem.
Při plnění vždy mírně do misky namačkáme.
Nakonec zalijeme olivovým olejem, aby bylo vše pod olejem a uzavřeme.
Necháme ležet v lednici minimálně týden.