Nadívané kuřecí stehno

Seznam přísad

4 kuřecí stehna, 200 g kuřecí sekané, 100 g kuřecích prsíček, paprika, sůl, provensálské koření, olej, 120 ml smetany 

 

Postup přípravy

Kuřecí stehno částečně vykostěte. Ze spodní strany ho podél kosti nařízněte a šetrně vyjměte
kost, případně můžete z poloviny vyřezat i druhou kost a v půli ji useknout. Paličku stehna
zachovejte. Svalovinu trochu rozřežte, rozložte po kůži a lehce osolte. Do kuřecí sekané přidejte
sladkou papriku, provensálské koření a na kousky nakrájená kuřecí prsa a tuto směs rozdělte
na připravená stehna, zatlačte ji do konce stehýnka ke kosti a pak stehna sbalte tak, aby
kůže s masem a náplní vytvořila váleček. Stehna zabalte do alobalu, stáhněte na obou stranách
a vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte zvolna asi 20 minut. Poté je vybalte a dopékejte potřené
olejem při vyšší teplotě. Do výpeku přidejte smetanu a odvařte do zahoustnutí. Podávejte
s míchanou máslovou zeleninou a pažitkovou rýží nebo bramborami.