200 g vepřové plece, 200 g uzené vepřové krkovice, 150 g kuřecí svaloviny, 100 g sojových vloček,
100 ml smetany, 6 vajec, svazek jarních kopřiv, sůl, česnek, bílý pepř, mletý rozmarýn, šalvěj,
majoránka nebo dobromysl
Vepřové a uzené maso semelte nebo rozsekejte ve strojku spolu se smetanou, prolisovaným česnekem,
solí a trochou bílého pepře. Sojové vločky asi hodinu dopředu namočte a pak je krátce
(10 minut) povařte. Kuřecí maso taktéž semelte a vmíchejte do něho sojové vločky, spařené
a posekané kopřivy, sůl, česnek, rozmarýn, šalvěj a dobromysl (oregano). Z rozšlehaných osolených
vajec udělejte na pánvi tenkou omeletu. Směs vepřového masa rozetřete do stejnoměrné
vrstvy. Na ní položte vaječnou omeletu, do středu pak směs kuřecího masa s vločkami a kopřivami
a za pomoci alobalu stočte vše do stejnoměrného válečku tak, aby uprostřed bylo kuřecí a na
povrchu vepřové maso. Váleček zatočte do alobalu, na koncích stočte a stlačte a sekanou pak
pečte zpola ponořenou ve vodě v troubě asi 30 minut. Hotovou nechte zchladnout a podávejte ji
krájenou se salátem a vařenými vejci.