Meruňkový koláč s drobenkou

Seznam přísad

350 g hladké mouky,

170 g cukru krupice,
120 g změklého másla,

150 ml mléka,

1 prášek do pečiva,

2 vejce,

400 g měkkého tvarohu,

16-20 meruněk

Drobenka

100 g hladké mouky,

50 g změklého másla,

50 g cukru krupice

Postup přípravy

Do tvarohu přimícháme 2 lžíce cukru a dáme stranou.

Zbytek cukru smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva.

Za stálého míchání přidáme postupně mléko, vejce a změklé máslo.

Dobře promíchané těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a opatrně rozendáme lžící tvaroh.

Na tvaroh poklademe vypeckované půlky meruněk a posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili z mouky, cukru a změklého másla.

Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba na 30-35 minut.