Suroviny:
300 g hladké pšeničné mouky, 200 g másla, 100 g moučkového
cukru, 1 žloutek, půl lžičky skořice, 200 g vlašských ořechů, moučkový cukr s
vanilkou na obalení
Příprava 60 minut – těsto den předem
Vlašské ořechy nechte celé a zalijte je teplou vodou a
nechte hodinu stát. Z mouky, rozměklého másla, cukru, žloutku a skořice nejprve
promačkejte a poté uhněťte hladké stejnorodé těsto. Je to běžně používané
křehké máslové těsto, zvané u nás nejčastěji linecké. Do něho nakonec
zapracujte okapané a osušené ořechy. Z celé hmoty uválejte několik
stejnoměrných válečků, zabalte je do alobalu a vložte do druhého dne do
lednice. Ztuhlé těsto rozbalte a ostrým nožem z něho řežte stejně silné plátky (asi
3–4 milimetry). Vzniklá kolečka rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte je
při 170 °C do zarůžovění. Upečená pak obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.
Tento druh čajového pečiva miloval nadevše pan prezident T. G. Masaryk.