400 g filetu ze štiky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g pórku, 200 ml bílého vína (ryzlinku), 1 citron,
sůl, cukr, vinný ocet, směs bylinek
Do bílého vína přilijte trochu vody a nasypte trochu cukru, přidejte bylinky a nechte krátce svařit.
Filet ze štiky nakrájejte na menší stejnoměrné kousky a důkladně maso osolte. Kořenovou
zeleninu nakrájejte na stejnoměrné nudličky a stejně tak i pórek. Na sítko nebo pařák rozložte
kořenovou zeleninu, pórek a kousky ryby a vše zvolna vařte na vinné várce pod pokličkou v páře
asi deset minut. Vinnou várku s bylinkami dochuťte solí a octem a nechte zchladit. Nejlépe
do porcelánové nebo kameninové misky vložte zeleninu a kousky štiky a vše zalijte várkou. Marinujte
v chladu nejméně do druhého dne. Před podáváním pokapejte šťávou z citronu.