300 g suchých lasaní, 300 g kuřecího masa, 120 g drcených rajčat, 40 g cibule, 150 g cukety, 100 g balkánského sýra, 180 ml mléka, 100 g taveného sýra, 2–3 vejce, oregano, směs provensálského koření, sůl, olej
Drobně pokrájené nebo nasekané kuřecí maso opékejte s krájenou cibulí na oleji. Když se maso opeče, přidejte nakrájenou cuketu a poté drcená rajčata. Vše opékejte tak dlouho, až se většina tekutiny odvaří a směs zhoustne. Teprve potom osolte, doplňte kořením, zalijte mlékem a přidejte tavený sýr, který necháte rozpustit, a vmíchejte vejce. Zapékací mísu vytřete máslem a postupně do ní pokládejte pláty lasaní vždy na vrstvu masa a zeleniny. Na závěr vše smáčkněte, aby nahoře zůstala tekutá část. Pečte zpočátku zvolna a přikryté (30 minut při 140 stupních). Nakonec dopékejte při teplotě 180 stupňů asi 15 minut a doplňte nastrouhaným balkánským sýrem.