700 g květáku, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 100 ml mléka, 150 g směsi zeleniny, svazek bylinek, 30 g strouhaného parmazánu, sůl, muškátový květ, olej na smažení
Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. Růžice případně prokrojte a nechte okapat a zchladnout. Z vajec, mouky, škrobové moučky, mléka a strouhaného parmazánu zadělejte těstíčko. Doplňte ho jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninou (mrkev, celer, papriky, cuketa a podobně) a posekanými bylinkami.V těstíčku pak obalujte kousky květáku a smažte je v mírně rozpáleném oleji. Namísto obligátní tatarské omáčky zkuste připravit máslovou bramborovou kaši a vmíchat do ní větší množství lehce osolené kysané smetany. Vše mohou ozdobit a přivonět opražená semínka slunečnice.