500 g kuřecí svaloviny, 100 ml smetany, sůl, provensálské koření, 100 g sušeného ovoce, lžíce
rybízového džemu, granátové jablko, hnědý třtinový cukr, 30 g másla
Kuřecí maso nasekejte nebo jemně semelte a potom vymíchejte spolu se smetanou, solí a provensálským
kořením (můžete použít i čerstvé bylinky). Část fáše dejte stranou, přimíchejte do ní
trochu rybízového džemu a na kousky nakrájené sušené ovoce (švestky, meruňky, rozinky, brusinky).
Na alobal pak rozetřete kuřecí sekaninu, doprostřed vložte směs masa a ovoce a za pomoci
fólie stočte roládku (závitek). Kraje alobalu utáhněte zkroucením a zatlačte mírně ke středu
rolády. Tím celý váleček zpevní. Závitky vařte ve vodní lázni asi dvacet minut. Na másle v pánvi
rozpusťte přírodní cukr a přidejte část granátových zrníček. Ty pustí šťávu a vznikne tak unikátní
jemná omáčka k závitkům. Hotové, ještě teplé závitky krájejte a podávejte s jadérky granátového
jablka, grenadýrovou omáčkou a jemnou přílohou. Například bylinkovým kuskusem.