500 g krůtího stehna bez kosti, 80 g cibule, 200 g kořenové zeleniny, 80 g slaniny, sůl, divoké
koření, provensálské koření nebo směs bylinek, 250 ml bílého vína, 30 g másla
Krůtí maso nakrájejte na stejnoměrné větší kousky, dobře ho osolte a promněte s provensálským
kořením. Poté do každého kousku vetkněte hranolek slaniny.
Do pekáčku vložte nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, divoké koření a kousky masa. Vše
podlijte trochou vody a červeným vínem a pečte zvolna pod poklicí. V poslední fázi úpravy pak
seškrabejte ze stěn pekáče napečeniny a dopečte při vyšší teplotě. Výpek odvařte do zahoustnutí
a podávejte. Velmi zajímavou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené bílé, moučné fazole doplněné
směsí posekaných bylinek, zvláště pak saturejkou.