4 vepřové kotlety, 120 ml bílého jogurtu, 2 střední cibule, sůl, drcený či celý kmín, šťáva k vepřovému masu
Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. Umáčkněte je do nádobky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovatdo druhého dne. Do pekáčku podlijte trochu vody, vložte nahrubo nakrájenou cibuli a rozložte vepřové kotlety včetně jogurtu. V první fázi pečení zvolte nižší teplotu (160 stupňů)a pečte či spíše duste přikryté poklicí nebo alobalem. Když jsou kotlety téměř hotové, slijte výpek do rendlíku a do něho pak zavařte trochu práškové šťávy k vepřovému masu. V závěrečné části pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů, zalijte maso šťávou a vše dopečte. Díky jogurtu maso zkřehne a je šťavnaté. Podávejte s bramborovými špeclemi a podušeným řapíkatým celeremnebo jinou jemnou zeleninou.