Seznam přísad
1x listové těsto Dle Gusta
200 ml smetany ke šlehání Ranko
100 ml mléka Ranko
100 g creme fraiche
3 vejce
2 žloutky
sůl, pepř
300 g čerstvého lososa bez kůže
100 g uzeného lososa
200g mraženého listového špenátu Dle Gusta
200g sýru gouda Ranko
citronová šťáva
Postup
Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vytřené formy a zatížíme pečícím papírem s luštěninami. Pečeme na 180°C cca 6 minut, poté formu z trouby vyjmeme a odstraníme pečící papír s luštěninou. Smetanu, mléko, creme fraiche, vejce a žloutky smícháme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Čerstvého lososa nakrájíme na kostky o velikosti cca 2x2 cm, které osolíme. Uzeného lososa překrájíme na proužky, listový špenát rozmrazíme a zbavíme přebytečné vody. Sýr nastrouháme.
Předpečený korpus naplníme předchystanými surovinami a zalijeme ochucenou smetanou. Zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 170°C přibližně 30-40 minut. Hotový koláč necháme před servírováním vychladnout.