Koláč s lososem a špenátem



Seznam přísad

  • 1x listové těsto Dle Gusta

  • 200 ml smetany ke šlehání Ranko

  • 100 ml mléka Ranko

  • 100 g creme fraiche

  • 3 vejce

  • 2 žloutky

  • l, pepř

  • 300 g čerstvého lososa bez kůže

  • 100 g uzeného lososa

  • 200g mraženého listového špenátu Dle Gusta

  • 200g sýru gouda Ranko

  • citronová šťáva

Postup

Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vytřené formy a zatížíme pečícím papírem s luštěninami. Pečeme na 180°C cca 6 minut, poté formu z trouby vyjmeme a odstraníme pečící papír s luštěninou. Smetanu, mléko, creme fraiche, vejce a žloutky smícháme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Čerstvého lososa nakrájíme na kostky o velikosti cca 2x2 cm, které osolíme. Uzeného lososa překrájíme na proužky, listový špenát rozmrazíme a zbavíme přebytečné vody. Sýr nastrouháme.

edpečený korpus naplníme předchystanými surovinami a zalijeme ochucenou smetanou. Zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 170°C přibližně 30-40 minut. Hotový koláč necháme před servírováním vychladnout.