Kapří škvarky

Seznam přísad

Suroviny:
600 g filetů z kapra, 100 g hladké mouky, 30 g bramborového
škrobu, sůl, 30 g česneku, drcený kmín, sladká paprika, sádlo na smažení

Na 4 porce: příprava 40 minut

Postup přípravy

Filet z kapra nejprve podélně rozřízněte na polovinu,
případně i třetiny, a následně je překrajujte na tenké plátky včetně drobných
kostiček poskládaných ve hřbetní a ocasní části. V troše vody (150 ml) pečlivě
rozmíchejte asi 20 g soli, prolisovaný česnek a drcený kmín, případně i pepř.
Drobné kousky nakrájeného kapra ochuťte připravenou směsí. Následně je obalujte
v hladké mouce namíchané s trochou papriky a hned smažte v rozpáleném sádle
(může být také olej). Vypečené škvarky nechte okapat na papírové utěrce a
podávejte je s řezy citrónu.