800 g kachních prsíček s kůží, 200 ml červeného výrazného vína (cabernet), 50 ml sojové omáčky, sůl, mletý kmín, šalvěj, med, olej
Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky. Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran. Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu. Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená. Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje, přidejte med a pravidelně nakrájená prsíčka podávejte. Třeba s vařeným hrachem a krupkami, tedy šouletem ochuceným moderně směsí bylinek a bylinkového másla.