400 g jahod, 150 g máslových sušenek, 250 ml kysané smetany, 120 ml jogurtu, 60 g moučkového cukru, želatinový ztužovač šlehačky, červené dortové želé
Omyté jahody z větší části nakrájejte na drobné kousky a smíchejte je s moučkovým cukrem, aby pustily šťávu. Do jahod vmíchejte kysanou smetanu, jogurt a nakonec v teplé vodě rozmíchaný ztužovač. Hmotu pak nalévejte do formy a prokládejte sušenkami. Vše nechte v lednici důkladně ztuhnout. Před podáváním přelévejte jednotlivé kousky vařeným dortovým želé, které bude rychle na dezert utuhnout. Vše přizdobte a doplňte čerstvými jahodami. Do dezertu můžete také kombinovat čokoládové nebo kakaové sušenky. Ty totiž během chlazení nasáknou nadbytečnou vlhkost a dezert díky tomu zpevní.