Jihočeské máslo 50 g, jáhly 120 g, mléko 250 ml, třtinový přírodní cukr 50 g, sůl, 2 vejce, pudinkový prášek vanilkový 40 g (1 balení), olej
Na mušelínový krém: Lipánek vanilkový 160 g (2 balení), smetana na šlehání 33% 250 ml
Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte v osoleném mléce spolu s cukrem a máslem. Za stálého míchání je vařte asi 5 minut a poté je nechte přikryté asi 10 minut dojít. Uvařené jáhly mají vždy podobu kaše. Tu důkladně promíchejte, aby zchladla, a následně do ní zapracujte vejce rozšlehaná s trochou mléka a pudinkovým práškem. Ze vzniklé hmoty pak pečte na troše oleje lívance. Pozor, jáhly při pečení do sebe nasávají tuk, a proto je dobré používat pánev s nepřilnavým dnem a jen poměrně málo tuku. Dobře vychlazenou smetanu ušlehejte a vmíchejte do ní lipánek. Tak vznikne jemný mušelínový krém, kterým zdobte lívanečky. Nebude na škodu, když vše doplníte čerstvým nebo kompotovaným ovocem.