Listové těsto 250 g, Jihočeský Eidam strouhaný 50 g, houby čerstvé – směs 150 g, olej, sůl, mletý kmín, smetana 150 ml, 2 vejce, pórek 60 g
Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte kmínema asi 10 minut je duste. Listové těsto rozválejte na plát silný jako stéblo a vyložte jím připravenou formu.Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a dejte do trouby předpéct při teplotě 200 °C asi 4–5 minut.Mezitím vmíchejte do houbové směsi smetanu, syrová vejce, drobně posekaný pórek a strouhaný sýr. Směs vlijte na předpečené těsto a při teplotě do 160 °C koláč po dobu 15 minut dopečte. Recept můžete podle libostiupravit a doplnit zeleninou, uzeninami nebo ho připravit se žampiony, hlívou a podobně.