Jednoduchá a velmi zajímavá receptura s využitím rybího salátu v teplé kuchyni. Nakrájené, předem vařené ……
Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. ……
Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého ……
Na sádle opékejte hrubě krájenou cibuli a kořenovou zeleninu tak dlouho, až se na okrajích pěkně opeče. Přidejte ……
Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou ……
Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný ……
Kapra nakrájejte na pravidelné řezy, hranolky nebo kostky, ochuťte je solí, prolisovaným česnekem, kmínem, zázvorem, ……
Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové ……
Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při ……
Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. ……
V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce ……
Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……
Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……
Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……
Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku ……
Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložíte trochu másla promíchaného ……
Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový ……
Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové ……
Na troše oleje osmahněte rýži. Lepší pro tuto úpravu je rýže kulatozrnná, lepivá. Když se rozehřeje, zalijte ……
Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte ……
Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. ……
Polentu uvařte v mléce s máslem, grilovacím kořením, zázvorem a solí na hustou kaši. Tu rozetřete na vymaštěný ……
Ječné kroupy vařte pozvolna v osolené vodě, až změknou. Na pánvi rozškvařte slaninu nakrájenou na drobné ……
Pstruhy prořízněte uvnitř podél páteře až ke hřbetu a důkladně je nasolte včetně kůže a nechte v chladu ……
Kuřecí maso nasekejte nebo jemně semelte a potom vymíchejte spolu se smetanou, solí a provensálskýmkořením ……
V dostatečně osolené vodě uvařte těstoviny, vařené propláchněte a nechte okapat. Formu nebo formičky vymažte ……
Čočku propláchněte a nechte hodinu namočenou ve studené vodě (může být i déle). Poté namáčecí vodu ……
Nejprve na pánvi a troše tuku krátce osmahněte cibuli, pak přidejte nakrájenou paprikovou klobásu a nakonec ……
Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké, řídké těsto a nechte ho čtvrt hodinu odstát. Poté z něho ……
Stejnoměrná, dobře vyzrálá ale stále pevná rajčata seřízněte na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vypichovátkem ……