2 ks | větší brambor |
3 ks | kvalitní párek |
2 lžíce | sladká mletá paprika |
3 lžíce | sádlo |
hladká mouka | |
1 a 1/2 l | vývar |
mléko nebo sladká smetana | |
sůl | |
pepř | |
1 ks | větší cibule |
petrželka na ozdobu | |
1 ks | chilli paprička |
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli ke které přidáme na kostičky nakrájené brambory a nakrájené párky. Zasypeme moukou a sladkou červenou paprikou a zprudka osmažíme. Dejte si pozor, aby vám paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou brambory hotové. Dochutíme solí a pepřem a přidáme mléko nebo sladkou smetanu. Pokud máte rádí pikantní jídla, můžete přidat jednu chilli papričku na chuť. Ozdobíme čerstvě nakrájenou petrželkou.
Poznámka: Vyzkoušejte tuto frankfurtskou polévku se slanými krekry – je to skvělá kombinace!