600 g mletého vepřového masa, 300 g sterilovaných fazolí, 70 g cibule, 25 g česneku, 2 vejce, 50 g strouhanky, sádlo na pečení, sůl, mletý pepř, majoránka, mletý kmín, celerová nať
Vepřové maso důkladně promíchejte s vejci, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, solí a trochou vody (100 ml). Potom přidejte rozsekané nebo celé fazole, strouhanku a vše už jenom zlehka promíchejte a nechte odpočinout v chladu. Z fáše tvořte karbanátky, obalujte je ve strouhance a pečte na sádle z obou stran. Případně je ještě nechte dopékat v troubě při teplotě pod 100 stupňů a podávejte se šťouchanými bramborami nebo salátem. Podobně můžete doplnit mleté maso také předem uvařeným hrachem, cizrnou a podobně a namísto karbanátků tvořit třeba válečky nebo kuličky a vše péci v troubě téměř bez tuku.