Obě mouky, kostičky másla, cukr a sůl promneme mezi prsty tak, aby vznikla drobenka. Poté přidáme žloutek, vodu a těsto na stole pomocí dlaně opatrně roztahujeme a skládáme. Těsto nehněteme, aktivovali bychom lepek, a to je nežádoucí (těsto nemusí být promíchané dokonale do hladka). Těsto zabalíme a necháme v lednici 60 minut odpočinout.
Desku pomoučíme hladkou moukou a opatrně začneme těsto rozvalovat. Dáváme pozor, aby se těsto nepřilepilo a rozválíme ho na tloušťku cca 3 mm. Pomocí válečku jej přesuneme a vyložíme jím koláčovou formu o velikosti 24 cm. Okraje můžeme odříznout, nebo ponechat. Těsto opatrně propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečící papír a zatížíme luštěninami. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Pečeme cca 15 minut. Poté odstraníme pečící papír i s luštěninami a dopékáme dozlatova dalších 5-8 minut.
Čokoládu nakrájíme na kousky a vložíme do mísy, smetanu ohřejeme téměř k bodu varu a přelijeme přes čokoládu. Necháme 2 minuty odležet. Poté čokoládu se smatanou promícháme do hladka, přidáme lžíci másla, znovu promícháme, přidáme 1 rozšlehané vejce, znovu promícháme a na závěr vmícháme mléko.
Hladkou směs nalijeme do předpečeného korpusu a opatrně dopékáme na 150 stupňů 20 až 25 minut. Poté necháme koláč při pokojové teplotě pořádně vychladnout, nakrájíme na porce, servírujeme s lesním ovocem.