Uzená krkovice 200 g, cuketa 800 g, drůbeží svalovina 200 g, rýže 100 g, cibule 80 g, papriky 120 g, rajčata 150 g, sůl, mléko 80 ml, provensálské koření, petrželová nať
Cuketu nakrájejte na širší kolečka a za pomoci kulatého vykrajovátka nebo lžíce v každém vydlabejte otvor, lehce cuketu osolte a nechte stát. Kuřecí svalovinu, prsa nebo stehenní řízek, rozsekejte spolu s uzeným masem a trochou mléka na hladkou fáš, vše osolte a okořeňte provensálským kořením. Do masové směsi vmíchejte předem uvařenou rýži a sekanou petrželovou nať. Tuto náplň pak vložte do připravených cuketových „misek“. Do pečicí nádoby překrájejte vydlabané vnitřky cukety, cibuli, papriky a rajčata. Směs osolte a pečte spolu s naplněnými cuketami. Nejprve volte nižší teplotu do 150 °C, aby se zelenina rozdusila, a nakonec vše dopečte při vyšší teplotě. Podávejte pomleté pepřem s vařenými bramborami, chlebem či pečivem.