Jihočeské máslo 100 g, uzená krkovice 400 g, sýr Jihočeský Eidam 200 g, vařené brambory 500 g, mléko 600 ml, kukuřičná krupice (polenta) 150 g, 3 vejce, strouhanka, sůl, mletý kmín, papriková klobása 100 g, dýňové semínko
Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. Po třech minutách vaření vám vznikne kaše. Do ní přidejte polovinu másla, mletý kmín a po mírném zchladnutí nahrubo nastrouhané brambory. Nakonec vmíchejte maso nakrájené na kostičky, vejce a strouhaný sýr. Vzniklou fáš vložte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby nebo pekáče. Povrch uhlaďte a ozdobte řezy z klobásy a dýňovým semínkem. Pečte při 160 °C, na závěr potřete povrch zbylým máslema dopečte při teplotě 180 °C.