Chléb Boubín, měkký tvaroh 250 g, kysaná smetana 100 ml, mléko 50 ml, směs bylinek, sůl, drcený kmín
Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého tvarohu, kysané smetany a ochutíte směsí bylinek. Bylinky ale nejprve nasekejte, pak vložte do trochy mléka a důkladně je chvíli šlehejte spolu se solí a drceným kmínem, případně můžete bylinky i rozmixovat. Tímto způsobem se rozvine jejich chuť a vůně. Záleží na vás, jaké bylinky upřednostníte, zda použijete pažitku a petržel nebo spíše naladíte pomazánku na koprovou notu. Můžete zkusit i medvědí česnek nebo trochu rozmarýnu a třeba i sušené provensálské koření. Aby se rozhuda stala vpravdě boubínskou, je třeba namazat ji na skvělý chléb z pekařství Cais.