Krupička pšeničná jemná dehydrovaná
Příprava krupičné kaše:
25 g krupice, 250 ml mléka, 10 g cukru
Krupici a cukr smícháme a za stálého míchání vsypeme do mírně ohřátého mléka. Přivedeme k varu a vaříme, dokud kaše nezhoustne. Na talíři posypeme cukrem, skořicí nebo kakaem. Přelijeme rozehřátým máslem.
pšeničná krupice jemná
100 g | % RHP/100 g | |
energetická hodnota | 360 kcal/1525 kJ | |
tuky celkem | 1,5 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g | |
sacharidy | 74,0 g | |
z toho cukry | 3,0 g | |
vláknina | 3,0 g | |
bílkoviny | 11,0 g | |
sůl | <0,01 g |
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)
Obiloviny – lepek (pšenice)